Žádosti o informace

Týká se poskytování informací dle zákona č.106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádost o poskytnutí informace se podává ústně (osobně či telefonicky) nebo písemně.

Příjem žádostí a dalších podání

Informaci požadovanou osobně nebo telefonicky poskytuje oslovený vedoucí pracovník daného úseku neodkladně, pokud ji má k dispozici. Nemůže-li ji vyřídit, požádá žadatele, aby žádost podal písemně.

Písemná žádost je podávána na kontaktní poštovní adresu školy, na adresu e-podatelny nebo osobně v kanceláři ředitelky školy v době úředních hodin.

Vyřizování písemných žádostí o poskytnutí informací, vyřizování stížností, podnětů a oznámení je v kompetenci ředitelky školy.

Opravné prostředky

V případě stížností na nevyřízení informace nebo jiných správních úkonů a odvolání je nadřízeným správním orgánem je Krajský úřad Středočeského kraje.

"Za padesát let bude lhostejné, v jakém jste jezdili autě, v jakém jste bydleli domě, kolik jste měli na kontě, nebo jak vypadaly vaše šaty. Svět ale může být o trochu lepší, protože jste byli důležití v životě dítěte."